Medical Market Logo

Alex


ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΜΠΑΛΟΝΙ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, μοντέλο ALEX (semi-compliant).

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ALEX

ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Γερμανία

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

ALEX

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΟΦ

ISO 9001 / EN 13485 & CE

Πρόκειται για μπαλόνια – καθετήρες αγγειοπλαστικής ALEX (semi-compliant) Γερμανίας που διαθέτουν έγκριση ISO 9001 / EN 13485 & CE.

Ο καθετήρας μπαλόνι αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αγγείων (PTCA) προορίζεται για τη διαστολή στενώσεων στο στεφανοαρτηριακό σύστημα.

Το σύστημα rapid exchange, με το οποίο είναι εφοδιασμένο το μπαλόνι, καθιστά το προϊόν εύχρηστο και σε συνδυασμό με το ειδικά σχεδιασμένο ατραυματικό άκρο εισαγωγής προσφέρει ένα εξαιρετικά χαμηλό προφίλ (2.5F σε 2.0/2.25mm και 2.7F σε 2.5-4.0mm). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εύκολη διείσδυση και προώθηση του καθετήρα (balloon), όπως και την ταχύτατη αποπλήρωση του μπαλονιού από το υλικό διαστολής κατά την άσκηση της αρνητικής πίεσης.

Το υλικό των μπαλονιών είναι υψηλής αντοχής (16 atm Burst Pressure), ώστε να φτάνει σε υψηλές πιέσεις χωρίς να ρήγνυται, ενώ συγχρόνως αποτρέπει τον κίνδυνο διαχωρισμού η τραυματισμού του ενδοθηλίου.

H δομή του καθετήρα φαίνεται στο ακόλουθο σχήμα:

Περιγράφοντας την δομή του προϊόντος, σημειώνουμε ότι αποτελεί ένα καθετήρα διπλού σωλήνα γρήγορης ανταλλαγής με ένα μπαλόνι από πολυμερές νάυλον και hypo tube σωλήνα.
Σε μια ονομαστική πίεση 6 bar = 0,6 Mpa το μπαλόνι φτάνει την ονομαστική του διάμετρο. Αν η πραγματική πίεση είναι χαμηλότερη ή υψηλότερη από την ονομαστική, η διάμετρος του μπαλονιού αλλάζει. Ο πρώτος σωλήνας που ξεκινά περιφερικά (21 cm μακρύς) παρέχεται για την εισαγωγή ενός σύρματος οδηγού (0,014'') με έξοδο στο άκρο του καθετήρα με το μπαλόνι. Ο δεύτερος σωλήνας με τη σύνδεση τύπου Luer εξυπηρετεί για την πλήρωση και αποπλήρωση του μπαλονιού.

Το μήκος του καθετήρα που χρησιμοποιείται είναι 140cm.

Επιπλέον, το μπαλόνι έχει δύο ακτινοσκιερές ενδείξεις στα άκρα του. Συγκεκριμένα, υπάρχει ένας proximal και ένας distal δείκτης ακτινογραφίας – markers (δακτύλιος από πλατίνα και ιρίδιο), οι οποίοι ορίζουν το μήκος του μπαλονιού (κυλινδρικό μέρος) και επιτρέπουν τη σωστή τοποθέτηση μέσα στη στένωση υπό ακτινογραφικό έλεγχο.

Το μπαλόνι είναι συμβατό με οδηγούς καθετήρες εύρους 4,5F και είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας semi-compliant υλικό, έτσι ώστε εκπτυσσόμενο να αντιστοιχεί ακριβώς στο μέγεθος της αρτηρίας και στο μέγεθος της βλάβης. Το υλικό κατασκευής του είναι επίσης θερμοευαίσθητο, καθιστώντας έτσι το προϊόν πολύ εύκαμπτο.

Η διάμετρος του μπαλονιού, σύμφωνα με την ασκούμενη πίεση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Ο ανωτέρω πίνακας συμμόρφωσης αναπαρίσταται στο ακόλουθο διάγραμμα:

Τα ALEX PTCA καθετήρες μπαλόνια διατίθενται αποστειρωμένα και σε συσκευασία μιας χρήσεως, περιέχουν οδηγίες χειρισμού και αυτοκόλλητες ετικέτες με το μέγεθος του μπαλονιού, το LOT number και το reference, για την ευκολότερη ιχνηλάτηση του υλικού.

Το ALEX PTCA καθετήρας μπαλόνι είναι διαθέσιμο στα παρακάτω μεγέθη:

Υπάρχει όμως και η δυνατότητα παραγωγής διαφορετικών μηκών και διαμέτρων κατά παραγγελία.

Επιστροφή